شرایط ثبت موسسات غیرتجاری چگونه است

ساخت وبلاگ

ماده 584 قانون تجارت تشکیلات و موسسات غیرتجاری را چنین توصیف نموده است : تشکیلات و موسساتی که برای مقاصد غیرتجاری تاسیس شده یا بشوند از تاریخ ثبت در دفتر ثبت مخصوصی که وزارت عدلیه معین خواهد کرد شخصیت حقوقی پیدا می کند. 
تشکیلات و موسسات غیرتجاری به دو نوع تقسیم می شوند :
الف) موسساتی که مقصود از تشکیل آن جلب منافع و تقسیم آن بین اعضاء خود نباشد.
ب) موسساتی که مقصود از تشکیل آن ممکن است جلب منافع مادی و تقسیم منافع مزبور بین اعضاء خود یا غیر باشد مانند کانون های فنی و حقوقی و غیره.
نکته : معیار غیرتجاری بودن این موسسات این است که موضوع آن ها فعالیت است اعم از این که موسسین قصد انتفاع داشته یا نداشته باشند.
این موسسات و تشکیلات از تاریخ ثبت در دفتر مخصوصی که وزارت دادگستری معین نموده است شخصیت حقوقی پیدا می کند و می توانند عناوینی از قبیل انجمن ، کانون یا بنگاه و امثال آن اختیار کنند.
ثبت تشکیلات و موسسات مزبور در تهران در اداره ثبت شرکت ها و در شهرستان ها در اداره ثبت مرکز اصلی آن به عمل خواهد آمد. همچنین ثبت موسسات و تشکیلات غیرتجاری که در خارج از کشور به ثبت رسیده است فقط در تهران در اداره ثبت شرکت ها به عمل خواهد آمد. اداره ثبت شرکت ها و مالکیت صنعتی به محض وصول تقاضای ثبت این قبیل موسسات و تشکیلات مراتب را با ذکر خصوصیات به وزارت امور خارجه اعلام دارد و پس از موافقت آن وزارتخانه طبق مقررات اقدام به ثبت آن ها خواهد نمود.
علاقه مندان به ثبت تشکیلات و موسسات فوق نباید کمتر از دو نفر باشند و قید سرمایه به هرمیزان مجاز است. ایشان در اقدامات اولیه باید اظهارنامه ی ثبت تشکیلات و موسسات غیرانتفاعی را در دو نسخه به زبان فارسی تنظیم به نحوی که دارای تاریخ و امضاء و همچنین حاوی نکات ذیل باشند :
الف) اسم و اقامتگاه و تابعیت و موضوع موسسه و مراکز و شعب آن
ب) اسم و اقامتگاه و شهرت اشخاصی که برای اداره کردن موسسات و تشکیلات معین شده اند.
ج) اسم و اقامتگاه و تابعیت وکیل در صورتی که اظهارنامه به وسیله وکیل تنظیم شده باشد.
د) تاریخ ثبت و محل و شماره ثبت و نام کشوری که موسسه در آن به ثبت رسیده در صورتی که موسسات یا تشکیلات مذکور در خارج از ایران به ثبت رسیده باشد.
ه) تعیین ضمایم اظهارنامه
اظهارنامه باید دارای ضمایم ذیل باشد:
الف) نسخه اصلی یا رونوشت وکالتنامه در صورتی که تقاضا توسط وکیل داده شده باشد.
ب) رونوشت گواهی شده تصدیق کشوری که موسسات یا تشکیلات مزبور در آن جا به ثبت رسیده به انضمام ترجمه مصدق آن به فارسی.
ج) دو نسخه اساسنامه و دو نسخه ترجمه مصدق آن در صورتی که اصل اساسنامه به زبان خارجی باشد.
د) صورتمجلس مجمع عمومی مبنی بر انتخاب هیئت مدیره و معرفی کسانی که حق امضاء دارند.
ه) یک نسخه اجاره نامه حاصله از شهربانی در صورتی که موضوع ثبت طبق مدلول ردیف الف از ماده 2 این آیین نامه باشد.
و) رسید پرداخت حق الثبت
پس از قبول ثبت تشکیلات و موسسات غیرتجاری مراتب در دفتر مخصوصی ثبت و ورقه ای حاکی از تصدیق ثبت به تقاضاکننده داده می شود و خلاصه ی آن نیز به خرج متقاضی در روزنامه رسمی و یکی از روزنامه های کثیرالانتشار برای اطلاع عموم منتشر خواهد گردید.
نکته : در صورتی که ظرف 15 روز بعد از وصول اظهارنامه معلوم گردد که تقاضای ثبت دارای نواقصی می باشد . دفتر اداره ی ثبت شرکت ها به متقاضی اخطار می کند که نواقص را ظرف مدت پانزده روز رفع کند و چنانچه در ظرف مدت مذکور اقدامی برای رفع نواقص نکند و یا اصولاَ تقاضای ثبت غیرقابل قبول باشد رئیس اداره ثبت شرکت ها اقدام به رد آن خواهد کرد. در شهرستان ها این اقدام بر عهده ی ادارات ثبت می باشد.

لطفا وارد حساب کاربری خود شوید و یا اگر عضو نیستید عضو شوید تا بتوانید محتویات این قسمت را مشاهده نمایید

لطفا وارد حساب کاربری خود شوید و یا اگر عضو نیستید عضو شوید تا بتوانید محتویات این قسمت را مشاهده نمایید


شعر نو...
ما را در سایت شعر نو دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : محمد رضا جوادیان بازدید : 283 تاريخ : سه شنبه 27 تير 1396 ساعت: 21:22