شرایط شکلی و شرایط ماهوی تشکیل شرکت تضامنی

ساخت وبلاگ

شرکت تضامنی، شرکتی است که در تحت اسم مخصوص برای امور تجاری بین دو یا چند نفر با مسئولیت تضامنی تشکیل می شود . اگر دارایی شرکت برای تادیه تمام قروض شرکت کافی نباشد، هر یک از شرکا مسئول پرداخت تمام قروض شرکت است. هر قراری که بین شرکا برخلاف این ترتیب داده شده باشد، در مقابل اشخاص ثالث، کان لم یکن خواهد بود. ( ماده 116 قانون تجارت )
همان طور که ملاحظه می شود، از یک طرف در شرکت تضامنی چنین آمده است که شرکتی است که بین دو یا چند نفر برای امور تجاری با مسئولیت تضامنی تشکیل می شود . از جهت دیگر مقرر شده است که شرکت تضامنی وقتی تشکیل می شود که تمام سرمایه نقدی تادیه و سهم الشرکه ی غیرنقدی نیز تقویم و تسلیم شده باشد.
با این وصف برای تشکیل یک شرکت تضامنی مواردی حائز اهمیت است : اولاَ وجود دو شریک که بتوانند عهده دار امور تجاری و مسئولیت تضامنی گردند. دوم وقتی تمام سرمایه نقدی تادیه و یا سهم الشرکه غیرنقدی تقویم و تسلیم گردد. در مورد اموال حکایت از این دارد که در شرکت تضامنی حداقل دو نفر باید شریک باشند و این دو نفر می بایست عهده دار مسئولیت تضامنی باشد که این حاوی پیامی است که آیا اشخاص صغیر یا محجور را می توان دارای قابلیت پذیرش مسئولیت تضامنی دانست ؟ آیا اشخاص ممنوع المعامله می توانند عهده دار مسئولیت تضامنی باشند ؟ قانون تجارت نسبت به این موارد سکوت نموده اما سکوت دلیل بر این نیست که راه حلی وجود ندارد بلکه با مراجعه به قواعد عمومی به نظر می رسد اشخاص مطروحه در این قانون برای تشکیل باید در شرایط متعارف باشند. همچنین با استناد به بند ” و ” ماده 136 قانون تجارت که محجوریت یکی از شرکاء را از اسباب انحلال شرکت می داند چنین استنباط می شود که تشکیل شرکت بین محجورین و یا محجورین با دیگران امکان پذیر نمی باشد و از جهت دیگر ممنوع المعامله بودن مانع از دخالت در اموال دارد پس اقدام محجورین و اشخاص ممنوع المعامله برای تشکیل شرکت بلااثر است و عملاَ شرکت تشکیل شده محسوب نمی گردد از جهت دیگر برای تشکیل شرکت می بایست تمام سرمایه نقدی شرکت تادیه و سرمایه غیرنقدی تقویم و تسلیم گردد. مفهوم مخالف این تصریح قانونگذار این است که در صورت عدم تادیه تمام سرمایه نقدی و یا عدم تسلیم تمام سهم الشرکه غیرنقدی تقویم شده به منزله عدم تشکیل شرکت است.
شرط دیگر تشکیل شرکت وجود شرکت نامه است که بدین منظور شرکاء باید شرکت نامه تنظیم و امضاء کنند که موضوع شرکت و حدود مشارکت و وظایف و اختیارات و حقوق و منافع هر یک در آن تصریح گردد.
بنابراین برای تشکیل هر شرکت تضامنی دو شرط لازم است :

  • شرایط شکلی

شرایط شکلی در شرکت تضامنی به مانند شرایط شکلی در تشکیل شرکت با مسئولیت محدود محدود است یعنی شرط اول تنظیم و امضاء شرکت نامه که حاوی درج سرمایه های نقدی و غیرنقدی است می باشد. شرط دوم اخذ گواهی از بانک به پرداخت سرمایه نقدی. شرط سوم ارائه صورتجلسه ارزیابی آورده های غیرنقدی به همراه سایر مدارک به ثبت شرکت ها. چهارم ثبت شروط در اداره ثبت شرکت ها است.

  • شرایط ماهوی

آنچه در سایر شرکت ها می بایست از آن تبعیت نمود شرایط مقرر در ماده 190 قانون مدنی است مبنی بر این که موسسین باید دارای قصد و رضا و اهلیت باشند و معامله آن ها باید مشخص و معلوم و شفاف باشد و این شراکت در جهت انجام عمل خلاف شرع نباشد.
شرایط انتخاب اسم شرکت تضامنی :
مطابق ماده 117 قانون تجارت برای انتخاب نام شرکت تضامنی دانستن چند نکته لازم است :

  • در اسم شرکت تضامنی باید عبارت شرکت تضامنی ذکر شود.
  • در اسم شرکت تضامنی باید لااقل اسم یکی از شرکاء ذکر شود.
  • در صورتی که اسم شرکت مشتمل بر اسامی تمام شرکاء نباشد باید بعد از اسم شریک یا شرکایی که ذکر شده است عبارتی از قبیل ” و شرکاء ” یا ” و برادران ” قید شود.

ذکر نام شرکاء در شرکت تضامنی از این لحاظ اهمیت دارد که معرف اشخاصی است که ضامن تعهدات شرکت می باشند هر قدر اعتبار اشخاص زیادتر باشد اعتبار شرکت نیز به همان نسبت بهتر خواهد بود. نام تجاری را نباید با نام شرکت اشتباه گرفت. البته گاه ممکن است نام تجاری برگرفته از نام شرکت باشد و بالعکس گاه ممکن است شرکت به انگیزه یک نام و علامت تجاری به وجود آمده باشد.

لطفا وارد حساب کاربری خود شوید و یا اگر عضو نیستید عضو شوید تا بتوانید محتویات این قسمت را مشاهده نمایید

لطفا وارد حساب کاربری خود شوید و یا اگر عضو نیستید عضو شوید تا بتوانید محتویات این قسمت را مشاهده نمایید


شعر نو...
ما را در سایت شعر نو دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : محمد رضا جوادیان بازدید : 228 تاريخ : جمعه 23 تير 1396 ساعت: 8:56