آشنایی با ثبت شرکت های تجاری رایج در ایران

ساخت وبلاگ

 ثبت شرکت از اهمیت ویژه ایی برای شروع یک فعالیت اقتصادی برخوردار می باشد و به کسب و کار رونق و اعتبار خواهد بخشید، لکن برای راه اندازی شرکت در ابتدا باید بدانید کدام یک از انواع شرکت های تجاری برای هر نوع کسب و کار ، روابط بین شرکاء و همچنین مخاطبین کسب و کار راه اندازی شده، مناسب می باشد. بدین جهت در ابتدا می بایست اطلاعات کافی در ارتباط با انواع شرکت های تجاری،مزیت ها، محدودیت ها، تفاوت ها و شباهت های آنها داشته باشید:
انواع شرکت های هفت گانه تجاری عبارتند از:
-1شرکت سهامی2- شرکت تضامنی 3- شرکت با مسئولیت محدود 4 – شرکت نسبی 5- شرکت تعاونی  6- شرکت مختلط سهامی  7- شرکت مختلط غیر سهامی
شرکت سهامی :
این نوع شرکت که معمولا برای ثبت شرکت های مهم و بزرگ انتخاب می شود ، تقسیم سرمایه در آن به صورت تبدیل سرمایه به تعدادی سهام با ارزش و یکسان است و شرکا که در این نوع شرکت به آنها سهامدار گفته می شود، می توانند با خرید هر تعداد سهام  به مبزان همان سهام مالکیت شرکت را در اختیار بگیرند همچنین فعالیت های یک شرکت سهامی بر مبنای سه بخش است :
بخش تصمیم گیرنده     بخش اجرایی      بخش ناظر
بخش تصمیم گیرنده :در مجامع سهامداران که با حضور سهامداران تشکیل می شود .معرف این بخش است .مجموعه هایی که برای تصمیم گیری در امور مختلف شرکت عبارتند از – مجمع موسس . مجمع عمومی .مجمع فوق العاده و مجمع عمومی فوق العاده.
بخش اجرایی :در شرکت های سهامی یک گروه از سهامداران و رای انها به عنوان هیت مدیره وظیفه انتخاب (مدیر کل ) را به عهده دارد .
بخش ناظر :سهامداران ناظران و کنترل کنندگان شرکت سهامی هستند انها با رای خود در مجامع قدرت نظارت شان را اعمال می کنند .
شرکت سهامی خود دارای دو دسته بندی می باشد:

  • شرکت سهامی عام و شرکت سهامی خاص

شرکت سهامی خاص :سرمایه اولیه این نوع شرکت سهامی می بایست به طور کامل توسط موسسین تامین شود ،در غیر این صورت و در صورت تصمیم به فروش سهام به غیر ،انتقال و فروش سهم باید با موافقت مدیران و یا مجمع شرکت انجام پذیرد .
شرکت سهامی عام: در این نوع از شرکت سهامی بخشی از سرمایه اولیه از طریق فروش سهام به مردم و بقیه توسط موسسین یا شرکاء تامین می شود ، بنا بر این هر کس می تواند اقدام به خرید سهام نماید و برای فروش انها هم موافقت دیگرسهامداران الزامی  نیست .بنابراین اصلی ترین تفاوت شرکت سهامی خاص و عام در قابلیت معامله در بازار بور س اوراق بهادار است .
شرکت سهامی خاص که بنا بر توضیحات ارائه شده امکان معامله در بورس اوراق بهادار ندارد اما شرکت سهامی عام ار این امکان برخوردار می باشد.

  • شرکت با مسئولیت محدود  :

شرکت با مسئولیت محدود که شبیه ترین شرکت به  شرکت های سهامی می باشد ، اما با یک تفاوت عمده که در شرکت ها مسئولیت محدود مسئولیت تک تک سهام  گذارن در شرکت محدود به مشروط به میزان سرمایه گذاری انها در شرکت است و نه بیش از آن . بنا براین  اگر داشته های شرکت نتواند پاسخگوی دیون شرکت باشد شرکا به اندازه سرمایه خود در شرکت مسئول می باشند.این مهمترین وجه تشابه این دو شرکت می باشد.اما در رابطه با وجه افتراق  آنها در شرکت با مسئولیت محدود سرمایه شرکت تبدیل به ورقه های سهام نمی شود و به صورت سرمایه باقی می ماند . دیگر تفاوت آن در حداقلتعداد شرکاء می باشد، که برای راه اندازی شرکت سهامی خاص با حداقل سه نفر قابل ثبت می باشداما در شرکت با مسئولیت حضور دو شریک نیز قابل قبول است.بزرگترین مزیت شرکت با مسئولیت محدود این است که هیچ گونه مقدار سرمایه برای آن در نظر گرفته نشده است .لذا با حداقلیا حداکثر سرمایهمیتوان شرکت را ثبت نمود به علاوه الزام قانونی برای ارائه مدارک مربوط به پرداخت سرمایه وجود ندارد .شرکت با مسئولیت محدود در مقایسه با شرکت های تضامنی ،برای راه اندازی بنگاهای کوچک تجاری مناسب تر است .

  • شرکت تضامنی:

در این نوع شرکت که برای ثبت آن باید دقت بسیاری در انتخاب شرکاء و اعضاء صورت گیرد زیرامسئولیت شرکا در شرکت تضامنی بیشتر از سایر شرکت ها است و هر کدام از شرکا ضامن تمام بدهی ها و دیون شرکت است.به طور مثالشخصی که مطالبه ایی از یک شرکت ور شکسته تضامنی داشته باشد هر یک از شرکاء در دسترس بدون توجه به میزان سرمایه اولیه مسئول پرداخت دیون می باشند ،مسئولیت شرکاء در این نوع شرکت بسیار سنگین می باشدچراکه تعهد ات انها محدود به مبلغ سرمایه انها نیست و در صورت لزوم مجبور به پرداخت دیون از اموال شخصی خود می باشند . این مهم ترین وجه افتراق آن  با سایر شرکت ها است .سود شرکت تضامنی نسبت سهم شرکا تقسیم می شود برای ثبت شرکت تضامنی وجود حداقل دو شریک الزامیست . بنا بر موارد اشاره شده شرکت تضامنی بابت تضمینی که در قبال بدهی های خود از جانب تمام شرکا دارد بسیار مطمئن است .

  • شرکت نسبی  :

این شرکت توسط دو یا چند نفر  جهت امورتجارتیوتحتاسممخصوصتاسیس می شود و از نظر ماهیت شبیه به شرکت تضامنی می باشد با این تفاوت که هر کدام از شرکا به میزان در صد سهم خود در سرمایه شرکت مسئول پرداخت مطالبات هستند  بنابر این بر خلاف تضامنی که شرکا  در مقابل کلیه بدهی و تعهدات ان مسئولیت دارند اما در شرکت نسبی هرکس بنابر در صد مالکیت خود می بایست سهمی از کل بدهی های شرکت را بدهد در این نوع شرکت نوع شرکت منافع و سود هم به نسبت سرمایه سرمایه گذاران تقسیم می شود .

  • شر کت تعاونی :

شرکت تعاونی با هدف به اشتراک گذاری توانایی اعضاء که هریک به تنهایی قادر به دستیابی به هدف مشترک نمی باشند تاسیس می شود .
در این نوع شرکت به جای سرمایه هر عضو از اعضا نقش اساسی دارند .به طوری که در آن هر عضو بدون توجه به سرمایه آورده دارا یک حق رای است .این نوع شرکت به دو گروه– عام و خاص – تقسیم می شوند: شرکت سهامی  عام  که هر کس می تواند به عضویت ان در بیاید و اما شرکت تعاونی خاص تنها از گروه یا صنفی خاص اعضاء را  قبول می کن مانند تعاونی دانشجویان .پزشکان . کارگران و غیره .تعداد اعضای شرکت تعاونی بطور کلی باید – هفت – نفریا بیشتر باشد . که تعداد افراد با توجه به نوع شرکت تعاونی و سرمایه اولیه می تواند متغیر باشد.

  • شرکت مختلط سهامی و غیر سهامی :

شرکت مختلط سهامی شرکتی است که در تحت اسم مخصوصی بین یک عده شرکای سهامی و یک یا چند نفر شریک ضامن تشکیل می شود.
در شرکت مختلط سهامی دو نوع شریک به طور دائم شراکت دارند .شریک یا شرکا تضامنی و شرکت سهامی .
شرکای سهامی که سرمایه آنها به صورت سهم تقسیم شده است و طبعا مسئولیت آنها در مقابل دیون شرکت به میزان سرمایه آنهاست.
اما شرکای ضامن که سرمایه آنها به صورت سهم نمی باشد و مسئول تامین تمام دیون شرکت می باشند حتی اگر این دیون بیش از دارایی شرکت باشد. شرکای تضامنی طبعا مسئول و تصمیم گیرنده در اداره شرکت می باشند و سایر شرکاء دارای حق انتخاب مدیران در مجمع عمومی نمی باشند و تنها دارای حق نظارت بر مدیریت شرکت می باشند.
شرکت مختلط غیر سهامی هم دارای  ساختاری  شبیه به شرکت مختلط سهامی می باشد که در هر دو شرکت یک یا چند شریک تضامنی وجود دارد با این تفاوت که در شرکت مختلط غیر سهامی به جای شرکای سهامی شرکا با مسئولیت محدود حضور دارند.

لطفا وارد حساب کاربری خود شوید و یا اگر عضو نیستید عضو شوید تا بتوانید محتویات این قسمت را مشاهده نمایید

لطفا وارد حساب کاربری خود شوید و یا اگر عضو نیستید عضو شوید تا بتوانید محتویات این قسمت را مشاهده نمایید


شعر نو...
ما را در سایت شعر نو دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : محمد رضا جوادیان بازدید : 356 تاريخ : چهارشنبه 21 تير 1396 ساعت: 4:33