هنر عکاسی از سوژه های متحرک(Panning)

ساخت وبلاگ

تکنیک پنینگ چیست؟

حرکت افقی دوربین برای دنبال کردن سوژه متحرک. در این تکنیک، شما دوربین خود را همزمان و به موازات سوژه حرکت می دهید. درست مثل این است که با چشم هایتان، دویدن یک یوزپلنگ را دنبال کنید. برای اینکه در این تکنیک موفق شوید، باید دوربین خود تا جای ممکن با سرعت و جهت سوژه مطابق و هم راستا کنید.

تکنیک پنینگ در چه مواردی به کار می آید؟

اگر این تکنیک را به درستی انجام دهید، می تواند حرکت و سرعت سوژه را به مخاطب منتقل کنید بدون اینکه سوژه تار شود (حالتی که با سرعت شاتر پایین بدون پنینگ به وجود می آید). برای مثال به دو عکس زیر نگاه کنید. اولین عکس، نمونه ای از پنینگ است. توجه کنید که چطور خود ماشین روشن و واضح است اما بقیه تصویر تار شده تا حرکت ماشین را نشان دهد. این افکت توسط پنینگ به دست آمد.

The-Art-Of-Panningg.jpg

حالا تصویر دوم را نگاه کنید که نمونه عکس برداری با سرعت شاتر پایین بدون پنینگ دوربین می باشد. از آنجا که دوربین ثابت بوده است، حرکت سوژه، که در اینجا یک قطار است، منتقل می شود اما محیط اطراف هم ثابت است.
The-Art-Of-Panning.jpg

آیا تصویر اول بهتر از تصویر دوم است؟ نمی توان با قطعیت به این سوال جواب داد چون این یک موضوع کاملا سلیقه ای است. هر دو تکنیک، یعنی سرعت شاتر پایین و پنینگ، در موقعیت ها و زمان های متفاوت کاربرد دارند و این به شما به عنوان عکاس بستگی دارد که تصمیم بگیرید در هر موقعیت از کدام تکنیک استفاده کنید.

4 نکته برای رسیدن به نتیجه بهتر در تکنیک پنینگ

1. دست در تکنیک پنینگ باید ثابت و بدون لرزش و سرعت شاتر نسبتا پایین باشد.

سرعت شاتر به سرعت سوژه بستگی دارد اما به طور کلی باید 200/1 th یا پایین تر باشد. اگر سرعت سوژه خیلی زیاد باشد، مانند یک ماشین در مسیر مسابقه، سرعت شاتر 200/1 th و اگر سرعت سوژه آهسته باشد، سرعت شاتر 40/1 th باشد.

2. به خاطر داشته باشید که هرچه سرعت شاتر بیشتر باشد، دنبال کردن سوزه آسان تر می شود.

به خصوص اگر در حال یادگیری تکنیک پنینگ هستید، سرعت شاتر را بیش از حد پایین نیاورید. فقط در حدی که بتوانید برای شروع حرکت سوژه را نشان دهید. کم کم که پیشرفت کردید و همه چیز دستتان آمد می توانید سرعت شاتر را بیشتر و بیشتر کاهش دهید تا حرکات برجسته تری را نشان دهید و سوژه را از پس زمینه متمایز کنید.

3. اطمینان حاصل کنید که سوژه در طول عکس برداری در همان فریم باقی بماند، به این ترتیب عکس ها به مراتب واضح تر و مشخض تر گرفته می شوند.

4. یاد داشته باشید که هرچه سوژه سریع تر حرکت کند، دنبال کردن آن مشکل تر است. این نکته، نکته 3 را تکمیل می کند. چون هرچه سوژه سریع تر حرکت کند، نگه داشتن آن در فریم سخت می شود. به همین دلیل باز هم تکرار می کنیم که در ابتدا از سوژه هایی که سرعتشان پایین تر است شروع کنید تا در این کار پیشرفت کنید.

برای 

لطفا وارد حساب کاربری خود شوید و یا اگر عضو نیستید عضو شوید تا بتوانید محتویات این قسمت را مشاهده نمایید

 از 

لطفا وارد حساب کاربری خود شوید و یا اگر عضو نیستید عضو شوید تا بتوانید محتویات این قسمت را مشاهده نمایید

 روی کلمه کلیک کنید.
شعر نو...
ما را در سایت شعر نو دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : محمد رضا جوادیان بازدید : 205 تاريخ : چهارشنبه 21 تير 1396 ساعت: 4:33

خبرنامه