بد بینی آفت روح

ساخت وبلاگ
هفته جهانی سلامت روحی مبارک باد.

مدت زمانی بود که احساسات منفی و برداشت های غیر واقعی از اتفاقات ذهنم را اشفته میکرد و مدام در زیر تلی از افکار مزاحم کمر خم میکردم . و از شنیدن اینکه بگویند فلانی مشکل روانی دارد اعصبانی میشدم .اما یک روز یک استاد جور دیگری همان جمله های مردم عادی را برایم بیان نمود .او گفت فرزندم انسان بنا به ساختار انسانی و فیزیکی که دارد ناچار دچار مشکلاتی در جسم خود میشود و همه این مقوله را با آغوش باز می پذیرند مثلا یک نفر بی هیچ مشکلی میگوید بله من سنگ کلیه دارم یا بیماری قلبی دارم و برای درمانش تلاش میکنم اما همین انسان دارای یک بعد دیگری هم هست که روح و نفس و جان و یا هر نام دیگری به آن میتوان داد و این بخش متا سفانه در کشور ما کاملا نادیده گرفته میشود در حالیکه ریشه حتی مشکلات جسمی در همین بعد قرار دارد . و این بعد از وجود هم میتواند مثل بیماری قلبی مثل مشکل بینایی و غیره مشکل دار شود و هیچ ایرادی ندارد که دقیقا مثل جسم به درمان این بخش هم پرداخت ...او گفت فرزندم نشانه سرماخوردگی تب و لرز هست بیماری هم هست که مال بعد روحیست و اسم ان شیزوفرنی است و علامتهایش بدبینی ..خودخواهی ...گله و شکایت های بی خود و سوئ ظن به اینکه حتما فلانی دارد برایم توطئه میچیند فلانی از اینکار منظورش حتما من بودم میخواهند مرا خراب کنند میخواهند ووووووو در حالیکه همه این حس های منفی فقط در ذهن آن فرد قرار دارند و شاید همان شخص اصلا در خیال و اهمیت دیگران نیست و کسی رویای اذیت او را ندارد ولی بیمار شیزوفرنی انقدر در حق به جانبی و خیالات منفی دست و پا میزند که هم دوست بودنش شتاب زده و بی فکر است هم زود دشمن شدنش عجولانه است و ذره ای ارامش روحی ندارد و مثل سرماخوردگی که باید دکتر عمومی درمان کند با قرص ضد سرماخوردگی و غیره این بیماری هم باید با دکتری که تخصصش روان و ذهن هست با داروهایی مطابق همان مشکل درمان شود و هیچ چیز دیگری نیست ...
ارام شدم انگار احساس سبکی میکردم یک باره داوطلب شدم مراجعه کنم به مطب دکتر روانپزشک وقتی فهمیدم خیلی ها میتوانند این مشکل را داشته باشند و راه درمانش هم هست چرا عصبانی یا خجالت زده شوم . رفتم برای درمان و در عرض شش ماه چنان ثبات و ارامش در وجودم بود که حتی اگر کسی واقعا علیه ام بد میکرد تلاش میکردم با صبر و مهربانی او را به اشتباهش گوشزد کنم و اکنون سالهاست سعی میکنم برای تبیین و توضیح اینکه بیماری روان تنها یک عارضه ذهنی و مغزیست و قابل درمان تلاش میکنم .اکنون از طریق سایت جهانی شعر نو و اشتراک دوست و استادم اقا مسیحا و به پیشنهاد ایشون این مطلب را این جا هم منتشر نمایم چراکه هنرمندان بهتر میتوانند با هنر و تکنیک خود برای کمک به کسانیکه مشکل دارند اقدام کنند ..... استاد دکتر ح - س
شیزوفرنی فقط مغز را گرفتار نمی‌کند، بلکه در این بیماری مقادیر غیرطبیعی از پروتئین‌های خاص در سایر قسمت‌های بدن نیز مشاهده می‌شود. پژوهش ها نشان می‌دهد 40 درصد از تغییرات شیمیایی در مغز بیماران شیزوفرنی، در سایر بخش‌های بدن آنها نیز بروز می‌کند.

پیش داوری سلولهای سرطانی رابطه اند

شیزوفرنی در مردان، بیشتر در سنین 10 تا 20 سالگی رخ می دهد. در زنان، شروع شیزوفرنی در سنین 20 ، یا اوایل 30 سالگی است.

علل

علت اصلی شیزوفرنی هنوز ناشناخته مانده است. می توان گفت که عامل ژنتیکی در شیزوفرنی نقش دارد. ساختار شیمیایی غیرعادی مغز نیز ممکن است به ایجاد بیماری کمک کند.

علائم

سوء ظن به اینکه مورد آزار واقع شده یا بر علیه او توطئه چینی شده است.

توهمات عجیب: اعتقاد به اینکه افراد مریخی، مغز او را کنترل می کنند.

توهم بینایی شنیداری: دیدن یا شنیدن چیزهایی که واقعیت ندارند.

ناسازگاری

بی احساس بودن

اشکال در عملکرد کار یا موقعیت های اجتماعی

انزوای اجتماعی

داشتن رفتارهای مختلف: ممکن است بسیار مشوش یا پریشان باشد، یا بی حرکت و یا در بسیاری از مواقع رفتار عادی داشته باشد.

طبقه بندی علائم شیزوفرنی

1- علائم منفی : در شروع بیماری رخ می دهد و شخص فکر نمی کند که به درمان احتیاج دارد. علائم منفی عموماً همراه با تخریب آرام عملکرد است که منجر به فعالیت اجتماعی کمتر می شود و شامل موارد زیر است:

- احساسات کند (فقدان ابراز)

- احساسات نامناسب (خندیدن به هنگام مشاهده صحنه های خطرناک)

- تغییر در کلام (صحبت کردن به صورت یکنواخت و کند)

2- علائم مثبت : این موارد مثبت نامیده می شوند، چون به رفتاری اشاره می کنند که به شخصیت فرد افزوده می شود:

-
- توهم در افکار: عقاید شخصی سرسختانه ای هستند که در واقعیت وجود ندارند.
شایع ترین نوع شیزوفرنی، شیروفرنی بدبینی یا پارانوئید (paraniod) است که در آن، شخص بیمار فکر می کند که دیگران قصد آزار او را دارند یا این که بر علیه او توطئه چینی می کنند

3- علائم شناختی : این علائم نافذتر از علائم مثبت و منفی هستند و شامل موارد زیر می باشند:

- اشکال در فهم اطلاعات ورودی به مغز

- اشکال در توجه

- مشکلات حافظه ای

با استفاده از MRI (ام آر آی) می‌توان شیزوفرنی را در مراحل اولیه تشخیص داد.

اشتباهات درباره شیزوفرنی

- شیزوفرنی با چند شخصیتی بودن یکسان نیست. چند شخصیتی بودن یک اختلال جداگانه و نادر می باشد.

- با وجود آنکه برخی افراد دارای شیزوفرنی، گرایش های خشونت آمیزی دارند، بیشتر آنها چنین رفتاری ندارند و خیلی از آنها به داخل خود فرومی روند.

- هر کسی که رفتار بدبینانه دارد، شیزوفرنی ندارد. برخی افراد اختلال شخصیتی بدبینی دارند و آن عبارتست از بدبینی یا بی اعتمادی به دیگران، بدون دیگر ویژگی های شیزوفرنی.

- هرکسی که صداهایی می شنود، دارای شیزوفرنی نیست. افراد دارای افسردگی ممکن است صداهایی بشنوند. شنیدن صداها، ممکن است ناشی از یک بیماری جسمی یا از اثرات دارو باشد.

- برخی بیماری های مغزی، شبیه شیزوفرنی می باشند؛ مثل افسردگی، اختلال دو قطبی، جنون (psychoses) و استفاده از الکل یا مواد مخدر دیگر.

- برخی بیماری های جسمی، موجب علائم جنون آمیز شود؛ از قبیل: عفونت ها، سرطان ها، اختلالات سیستم عصبی، اختلالات تیروئیدی و اختلالات سیستم ایمنی.

- عوارض جانبی برخی داروها می تواند جنون را به وجود آورد.

استفاده از مواد مخدر و شیزوفرنی

استفاده از مواد مخدر در افراد دارای شیزوفرنی شایع تر است. نیکوتین (سیگار) شایع ترین ماده مخدر مورد استفاده در افراد دارای شیزوفرنی است.

برخی از مواد مخدر از قبیل: آمفتامین، کوکائین و ماری جوانا، می توانند علائم شیزوفرنی را بدتر کنند.

مواد مخدر با داروهای شیزوفرنی تداخل دارند.

درمان دارویی

داروهای ضد جنون، اساس درمان را تشکیل می دهند.

درمان های غیردارویی

- درمان فردی: درمانگر به شخص بیمار کمک می کند نحوه برخورد با افکار و شرایط ایجاد کننده اضطراب را یاد بگیرد و خطر عود بیماری را کاهش دهد. بدین ترتیب الگوهای منفی افکار و رفتار را تحت کنترل قرار می دهد. متخصص درمان شناسی می تواند به بیمار کمک کند تا از برنامه دارویی خود پیروی کند.

- درمان خانوادگی: برای بیماران مبتلا به شیزوفرنی، پذیرفته شدن در جمع خانواده و دوستان از اهمیت زیادی برخوردار است. اگر اعضای خانواده، بیماری و شرایط ایجاد کننده اضطراب را درک کنند و به فرد کمک کنند تا به برنامه داروی خود عمل کند، در این صورت شانس بیشتری برای پیشرفت خواهد داشت.

- جلسات روان درمانی : در این جلسات بیمار می آموزد فشارهای روحی خود را كاهش دهد،‌ ارتباطات اجتماعی خود را تقویت كند و تنش‌های خود را كنترل كند. همچنین با علائم عود احتمالی این بیماری مانند عصبانیت و اختلال در خواب آشنا می شود.

- توانبخشی: آموزش مهارت های اجتماعی و شغلی لازم برای زندگی مستقل، بخش مهمی از درمان می باشد. افراد شیزوفرنی که به آنها کمک می شود تا شغلی پیدا کنند و شغلشان را حفظ کنند، بهبود بیشتری در علائم خود دارند.

- گروه های حمایتی : گروه های حمایتی شامل متخصصین مراقبت های بهداشتی، خانواده، دوستان و محلی برای عبادات مذهبی است.

- درمان با استفاده از یک پروتئین مغزی : از طریق بالا بردن میزان یک پروتئین مغزی خاص ممکن است بتوان شیزوفرنی را درمان کرد. زمانی که یک نوع گیرنده مغزی موسوم به گیرنده کاینیت، یک سیگنال شیمیایی دریافت می‌کند، پروتئین کوچکی به نام سومو به آن متصل می‌شود. سومو، گیرنده کاینیت را از سیناپس جذب کرده و مانع از دریافت اطلاعات از دیگر سلول ها می‌شود، از این رو حساسیت سلول کاهش می‌یابد.

فرآوری:مریم سجادپور

بخش سلامت تبیان

شعر نو...
ما را در سایت شعر نو دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : محمد رضا جوادیان بازدید : 227 تاريخ : جمعه 8 ارديبهشت 1396 ساعت: 14:47

خبرنامه